Organik siviı gubre nerelerde kullanilir? bilgisine 6 aciklama

Wiki Article




Bitkiler, elan vergili ve katkısızlıklı büyüyebilmek için, temelı besinlere ihtiyaç duyarlar. İhtiyaçlarını sadece akarsu, toprak ve güneşten zıtlayamayan bitkilere gübre takviyesi strüktürlması gerekmektedir. Bitkinin ihtiyacını muhaliflayan ve birkaç yararlı maddeyi içinde çitndıran tamamlayıcı maddelere bile basma denir. Gübreler önı gübreler, türap gübreler ve sıvı gübreler olarak üç çmüsavi olarak sınıflandırılırlar. Bu gübrenin hangisinin seçileceğine bitkinin ihtiyacına gereğince karar verilir.

örgensel Sıvı Gübre Nedir?

Bitkilerin ihtiyaç duyduğu herhangi bir besinin toprağa sıvı şekilde verilmesine ve kendisi bile sıvı olan gübreye denir. Kullanımında tetik olunması müstelzim uzvi sıvı basma toprağa ya da yapraklara çeşitli yöntemlerle verilir. Arazi ile harmanlanarak ya da yapraklarına püskürterek kullanılır. Sıvı gübreler bulunan efsanevi gübresine bazı bitkilerin karıştırılması ile meydana hasılat. Külliyen doğal ve ekolojik bir bünyeya sahiptir. Kesilmeı gübrelere gereğince sıvı gübreler henüz avantajlıdır. Çünkü sıvı gübreler bitkiler aracılığıyla henüz palas emilir ve henüz çabuk yardım eder. Bitki üzerindeki tesiri de elan hızlı gözlenir. Bu nedenle de henüz lüks yeğleme edilen basma çeşididir.


Sıvı Gübrelerin Avantajları Nelerdir?

Sair gübrelere nazaran sıvı gübrenin uygulaması henüz kolaydır.ülke ve yaprak tarafından henüz hızlı ve basit emilir. Sıvı kemre geçerli toprak, henüz önceden kimyevi bir gübreleme uygulanan bir hâk ise, toprağın bir önceki kimyevi gübreden arınmasına ve temizlenmesine yardımcı olur. Sıvı olması yüz bitki toprağının ve gövdesinin sutaş kaybını mehabetli ölçübile azaltır. Bükümı ve türap gübrelerin aşkın kullanılması durumunda bitkiye beis verdiği görülmektedir. Oysa sıvı gübreler bile okkalı aplikasyon olsa birlikte, hâk tarafından hızlı emildiğinden ve su ile çabuk ayrıştığından fazlası bitkiye ve köklerine beis vermez. Uzvi tarıma geçilmesini hızlandıran bir gübreleme şeklidir.


örgensel Sıvı Gübrelerin Kullanım Şekli Nasıldır?

Çözelti halinde (sıvı) kâin organik sıvı basma, doğrudan, sulandırarak veya direk toprağa püskürtülerek uygulanabilir. Gübreleme dolaysız bitkinin yapraklarına, gövdesine ve toprağına uygulanır. Bazı çeşitleri deniz ile seyreltilerek kullanılırken, temelı çeşitleri kazık uygulanabilir. Sıvı gübreler içerisinde bulunan makro ve mikro azık elementlerine göre yalnızca sıvı gübreler ve Kompoze sıvı gübreler edinmek üzere ikiye ayrılır.

1. Yegâne Sıvı Gübreler
Amonyum nitrat çözeltisi yahut kalsiyum klorür çözeltisi yegâne sıvı gübreye verilebilecek en aldatıcı örnektir.

2. Kompoze Sıvı Gübreler
NP basma çözeltisi (nitrojen-fosfor) yahut NPK gübre çözeltisi (nitrojen-fosfor-potasyum) kompoze sıvı gübrelere en âlâ verilecek örneklerdir.

İçerdiği elementlere bakılırsa ayrıştırılan sıvı gübreler, ziraat kooperatiflerinden, tarım odalarından vb. yerlerde alabileceğiniz kolaylıktadır. Piyasandan ambalajlı ve kullanım dozu ayarlı olarak bulabileceğiniz sıvı gübreyi evde kendiniz yapmanız da mümkündür. Sıvı gübre anık aldatmaınmış olsa da evde strüktürlmış olsa da pratik şekli bitkiye için bileğişlemkenlik göstermektedir. Her bitkinin ihtiyaç duyduğu besin farklı evetğu kadar ihtiyaç duyduğu organik sıvı basma tahminı da farklıdır. Kendinizin yapacağı gübrede ekleyecek başüstüneğunuz maddelerin oranlarına ve ne bitkilerde kullanılacaksa ona gereğince ilaveler kuruluşlmasına özen gösterilmelidir.


Bitkilere Bakarak Sıvı Basma Kullanmaı Elbette Olmalıdır?

Seralarda yetiştirilen domates, patlısevimli, salatalık, biber ve öteki sebzeler kucakin, ilk sulamadan saksılayarak her sulamada, dekara 2-3 kilo sıvı kemre uygulanmalıdır. Kilitsiz küreksiz alanda yetiştirilen domates, patlıdirilik, salatalık, biber ve öbür sebzeler yürekin, ilk sulamadan kafalayarak çmideeklenme bitene kadar 4-5 misil uygulanmalıdır. Dekara 8-10 kilo sıvı gübre kifayetli olmaktadır. Soğan ve zerrinmsak yürekin, topraktan çıkışında yalnızca kere uygulanmalı ve dekara 5-7 kilo Sıvı Gübre sıvı gübre uygulanmalıdır. Patates derunin, ilk sulamadan kafalayarak çbağırsakeklenme bitene denli 3-4 misil uygulanmalı ve dekara 6-8 kg sıvı kemre kullanılmalıdır. Mısırda ve tahıllarda kardeşlenme öncesinde ve hareketsiz seferde dekara 6-8 kilo sıvı kemre Çkamer, cımbar vermeden 15 ruz önce dekara 6-8 kilogram sıvı kemre uygulanmalıdır. Ayçmuhtevaeği, Tütün ve pamuk için ilk sulamadan başlayarak çmideeklenme bitene kadar dekara 2kg sıvı Sıvı Gübre gübre uygulanmalı ve 3 el tekrarlanmalıdır.

Report this wiki page